Bingle

Cecilia Johansson

Om negativitet.

Publicerad 2013-04-30 15:43:31 i vardag,

Idag lyssnade jag på en podcast under tiden jag cyklade till skolan. Där pratade dem om "cynicism", vad blir det på svenska? Cynism? Aja , det innebär ialla fall att ta ut förlusten i förskott. Jag tänkte hela tiden; ehh vad dumt, varför tänka negativt hela tiden? Men då jag snackar med några i klassen, vi ska då alldeles strax ha prov , är typ det första jag säger " Jag kommer aldrig fixa det här". Jahopp så "ocynisk" var jag då och jag är inte en negativ människa, verkligen inte.
Man tänker inte på det, men hur många gånger går man inte in i det man gör med en negativ inställning? Bara för att inte bli besviken om det skulle gå dåligt.  Det kommer ju inte hjälpa i längden. Misslyckas du blir du ju lika besviken i alla fall och lyckas du har du ju tryckt ner dig själv i onödan.
Det handlar ju inte bara om skolan utan även om livet i allmännhet. Om att testa nya saker eller prata med nya personer. Gå inte in i det med en negativ inställning, det blir ju så mycket jobbigare då:)

Om

Min profilbild

Cissi

Jag är heter Cecilia men kallas helst Cicci. Här i bloggen skriver jag om min vardag, som förmodligen inte skiljer sig så mycket ifrån de flesta sjuttonåringars men är ganska härlig ändå.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela